Sitewijzer

Welkom bij Backgammon Spelregels! Een uitgebreide uitleg en handleiding van het spel backgammon.

In deze Sitewijzer vind je een overzicht van de verschillende onderdelen van deze website met daarbij een beknopte inhoud. Startende spelers raad ik aan om de onderdelen stap voor stap eigen te maken. Indien je de site als naslagwerk wilt gebruiken om iets op te zoeken vind je hier per onderdeel een kleine beschrijving. Je kunt dus direct naar het onderwerp waarover je meer wilt weten.

Backgammon Introductie

Hier vind je informatie over Backgammon in het algemeen. Wat is het eigenlijk voor spel en wist je dat Backgammon bijvoorbeeld een hele rijke en fascinerende geschiedenis heeft?

Backgammon Basis Spelregels

Voor beginnende of startende spelers. Stap voor stap leer je hier de Basis Spelregels van Backgammon. Je vindt hier onder andere de spelregels met betrekking tot het doel van het spel, de beginopstelling, het gooien met de dobbelstenen, het verzetten van je speelstenen, het uithalen van je speelstenen en alle andere basis spelregels. Als startende speler kun je na het doorlezen direct beginnen met spelen!

Uitleg van de Cube

Wanneer je goed op de hoogte bent van de Basis Spelregels en deze foutloos kunt toepassen kun je Cube in het spel introduceren. De Cube is de dobbelsteen met de getallen 2,4,8,16,32 en 64 erop. Waar deze precies voor dient en hoe je deze moet gebruiken staat beschreven in het onderdeel “Gebruik van de Cube”

Uitleg MatchGame

Hier vindt je de uitleg van de speelvorm MatchGame die wordt toegepast wanneer je Backgammon speelt op een toernooi.

Uitleg Single CashGame

Hier vind je de uitleg van speelvorm Single CashGame die wordt toegepast als er om geld gespeeld wordt.

Backgammon Etiquette

Hier vind je uitleg van de ongeschreven regels die gelden wanneer je met iemand een spel Backgammon speelt. Je vindt hier de etiquette die van toepassing zijn op Backgammon in het algemeen, wanneer je live speelt en wanneer je online een match speelt.

Uitleg Chouétte

Backgammon kun je ook met meer dan twee spelers spelen. Chouette is een hele populaire variant en speel je met minimaal drie spelers. De complete uitleg hoe je deze variant speelt vind je in dit onderdeel.

Toernooi Regels

Op toernooien gelden aanvullende regels waar je rekening mee dient te houden. Deze regels zijn niet zozeer van toepassing op de spelregels zelf maar wel op de etiquette. Meer informatie hierover vind je in dit onderdeel.

Glossary

Het backgammon woordenboek. Bij Backgammon kom je diverse termen tegen die je misschien niets zeggen. In de Glossary staan alle moeilijke woorden uitgelegd.

Vraag en Antwoord

Heb je een bepaalde vraag over de Backgammon spelregels dan kun je terecht in dit onderdeel. De meest voorkomende vragen hebben staan hier beantwoord. Ook kun je hier een specifieke vraag stellen mocht jouw vraag er niet bijstaan!

TricTrac Spelregels

TricTrac is de bekendste Nederlandse variant op Backgammon. In dit onderdeel vind je een uitgebreide handleiding om dit spel te spelen.