Wanneer je niet aan de beurt bent

Wanneer je niet aan de beurt bentWanneer je je dobbelstenen van het bord afpakt dan is je beurt voorbij en is je tegenstander aan zet. Indien hij besluit niet te dubbelen zal hij direct zijn dobbelstenen werpen en gaan nadenken over zijn zet.

Nu dien je goed op te letten en een soort van pokerface op te zetten. Ga bijvoorbeeld niet zuchten wanneer je tegenstander een hele goede worp maakt en jou bijvoorbeeld kan slaan. Misschien heeft hij het zelf niet eens gezien en gaat door jouw gekreun zijn alertheid om de juiste zet te maken misschien wel omhoog.
Je kunt beter goed opletten wat je tegenstander doet en over welke zetten hij nadenkt. Zo kun je snel ontdekken tegen welk niveau tegenstander je speelt en zijn eventuele fouten proberen direct af te straffen.

Let op de opstelling

Ook dien je goed mee te kijken of je tegenstander zijn zetten wel volgens de regels doet. Dit is je eigen verantwoording en dus belangrijk om in de gaten te houden. Onthoud goed hoe de opstelling was toen jij je beurt eindigde, zeker als je tegenstander veel heen en weer schuift.

Ook kun je alvast, aan de hand van de worp van je tegenstander, gaan nadenken over je eigen volgende zetten. Want als je moet gaan dubbelen is dit alvast het moment om erover na te gaan denken.

Nu je weet wat je moet doen kun je beginnen met het werpen van de dobbelstenen.