Backgammon Online Spelen

Backgammon spelen online is mogelijk. Backgammon wordt over de hele wereld gespeeld en het leuke aan het spel is de mogelijkheid om te spelen met een bepaalde tactiek. Dat maakt backgammon zeer uitdagend om te spelen en zeker online spelen is zeer toegankelijk voor iedereen.

Backgammon populair bordspel

De spelregels van backgammon zijn tamelijk eenvoudig. Iedereen kan het leren, maar het blijft altijd uitdagend omdat de tactiek kan worden aangescherpt. Je kunt dus altijd beter worden! Backgammon wordt al duizenden jaren gespeeld, maar de laatste jaren wordt het spel vooral veel online gespeeld. Backgammon is een van de oudste bordspelen die er zijn. Door de jaren heen is het spel aanzienlijk van vorm veranderd, maar nog altijd is het erg geliefd bij mensen die van een leuk spel houden en ook een gokje willen wagen.

Hoe werkt Backgammon?

Backgammon Online Spelen

Om backgammon te spelen maken we gebruik van een speelbord met dertig schijven. De helft van deze schijven zijn wit en de helft van deze schijven zijn zwart. De schijven worden op een bepaalde manier over het speelbord verdeeld. Het is de bedoeling om als speler van backgammon de stenen van het bord te spelen. Als de speler alle stenen van het bord heeft gespeeld, heeft hij gewonnen. Het spel wordt gespeeld met dobbelstenen. Het aantal ogen dat men gooit staat voor het aantal verplaatsingen dat kan worden gedaan.

Spelregels Backgammon

Als speler ben je verbonden aan de regels van het spel en die regels laten ruimte over om na te denken over een goede tactiek. Iedere steen kan verplaatst worden, maar wel naar een plek waar slechts een, geen of een van de eigen stenen al een plaatsje heeft veroverd. Je kunt iemand dus van een plek afslaan, mits hij daar alleen staat. ‘Een steen van het veld slaan’ betekent dat deze niet meer aan het spel meedoet. De complete spelregels lees je hier.

Voor geld spelen!

Helaas is het online spelen van Backgammon nog niet zo populair. Wil je voor geld spelen dan raden we aan om eens een kijkje te nemen bij online blackjack of online poker. Deze spellen zijn eenvoudig te leren en je kunt er leuk geld mee winnen online. Uiteraard kun je het ook geheel gratis spelen. Probeer het eens!

Backgammon en poker vaardigheidsspellen

Als we het hebben over vaardigheidsspellen zoals backgammon dan kunnen we poker ook noemen. Poker is een spel dat online gespeeld kan worden. Wat betreft populariteit heeft dit spel het de laatste jaren gewonnen van backgammon. Dat heeft voor een groot deel te maken hebben met het feit dat de online speelmogelijkheden voor pokeren groter zijn dan voor backgammon.

Backgammon en poker vergelijken

Als we backgammon en pokeren met elkaar vergelijken kunnen we constateren dat beide spelen een element van geluk en vaardigheden combineren. Bij backgammon ligt de nadruk nog iets meer op de vaardigheden en kan de techniek en nog meer worden aangescherpt omdat men meer zicht heeft op informatie binnen het spel. Zo is het spelbord ‘open’. Pokeren is een spel dat iets meer aan de verbeelding overlaat omdat men nooit weet welke kaarten de tegenstander in zijn handen houdt. Beide spellen maken het mogelijk om keuzes te maken die gebaseerd zijn op een strategie; ‘wiskundige keuzes’ zo u wilt.

Bluffen bij poker

Natuurlijk is het allergrootste verschil tussen poker en backgammon de mogelijkheid die men bij pokeren heeft om te bluffen. Iemand die allang verloren heeft en bij backgammon dus uit het spel zou liggen, heeft bij poker nog altijd de mogelijkheid om zijn beste ‘pokerface’ op te zetten. Bluffen dus! Het blufelement is een factor waar spelers een haat-liefde verhouding mee hebben. Maar het zorgt wel voor een extra spanningsfactor! Wilt u online poker direct uitproberen. Dat kan! Er zijn vele sites die het pokerspel aanbieden.