Online Backgammon Etiquette

Bij online Backgammon zijn een hele hoop etiquette standaard al geregeld. Zo kun je bijvoorbeeld onmogelijk voor je beurt gooien. Anderzijds komen er wel weer andere etiquette kijken bij online Backgammon. Sommige klinken misschien heel erg voor de hand liggend volgens deze etiquette zou backgammon online gespeeld moeten worden!
Hieronder staan ze zo uitgebreid mogelijk weergegeven:

Begroet je tegenstander vriendelijk en wens hem een goede match. Je kunt een praatje maken maar dit is natuurlijk niet perse nodig en niet iedereen heeft hier behoefte aan.
Bij online backgammon is het wel gebruikelijk dat je elkaar even geluk wenst. In Backgammonjargon wordt dit vaak gedaan door de afkorting GL te gebruiken wat staat voor Good Luck!

Ben vriendelijk en beleeft. Ook al zit je tegenstander aan de andere kant van de wereld, een vriendelijke benadering is altijd het gezelligste. Ook online. Laat je ook hier niet leiden door eventuele Lucky of Bad Rolls en geef hier ook geen commentaar op. It’s part of the game remember?

Helaas is het feit dat voor sommige het niet live aspect aanleiding is om grove beledigingen te uiten in een chat. Maak jezelf hier nooit schuldig aan want het is zo laf en laag. Indien het je overkomt kun je het beste negeren en de speler na afloop blokkeren. Wanneer iedereen dit doet zal zon speler na verloop van tijd geen tegenstander meer kunnen vinden.

Blijf na afloop sportief en bedank je tegenstander voor het spelen. Zorg dat je voor de verbinding verbroken wordt nog op zijn minst even een van de afkortingen GG, GM of TY hebt achtergelaten in de chat. Dit staat respectievelijk voor Good Game, Great Match of Thank You for playing.

Sta niet zomaar op van het spel zonder aankondiging. Je kunt bijvoorbeeld honger hebben of even naar de toilet moeten. Bedenk op zo’n moment dat je tegenstander aan de andere kant zit te wachten. Je kunt het hem op zijn minst even laten weten zodat hij van de gelegenheid gebruik kan nemen om bijvoorbeeld ook even pauze te nemen.

Wanneer je naar alle waarschijnlijkheid gaat verliezen met een Gammon of Backgammon geef dan niet op voor een single punt in de hoop dat je tegenstander hem per ongeluk accepteert. Dit is heel erg onsportief!

Eindig nooit een spel voordat het ook daadwerkelijk afgelopen is. Het is erg frustrerend wanneer je dit zelf overkomt dus doe het een ander ook niet aan. Indien je echt wegmoet excuseer je dan even bij je tegenstander.