Tips om je tegenstanders te verslaan

Tips om je tegenstanders te verslaanJe speelt backgammon natuurlijk voor de lol. Maar toch blijft er altijd het gevoel dat het leuk zou zijn om te winnen. Ook al win je altijd of nooit, er zal altijd een beetje hoop op overwinning zijn voordat je een spel begint. Daarom hebben wij de volgende tips voor je opgesteld. Om dat kleine beetje hoop iets groter te maken.

1.      Leer de setup uit je hoofd

Een goede start is om precies te weten hoe je alle stukken plaats. Het maakt niet uit aan welke kant van de tafel je zit, je speelt hooguit omgekeerd. Als jij direct alle stukken goed op zijn plaats weet te leggen, dan maak je direct indruk op je tegenspeler. Die denkt dat je weet wat je doet en zal zich sneller geintimideerd voelen.

2.      Maak indruk met je spelkennis

Tijdens het spelen kun je af en toe wat moeilijke backgammon termen in het gesprek gooien alsof je er alles van weet. Ook kun je met weetjes strooien in de trant van ´Wist je dat… ¨ je komt dan over alsof je je echt hebt verdiept in het spel. Natuurlijk werkt dit intimiderend op je tegenstander. Immers wie zich over de geschiedenis van een spel heeft ingelezen, heeft vast ook tips gelezen.

3.      Zorg ervoor dat je een Prime krijgt

Backgammon is een simpel spel met maar 10 regels. De strategieën zijn echter een heel stuk moeilijker. Eentje die je goed op weg kan helpen is om er direct voor te zorgen dat je minstens 6 kolommen van 2 checkers op rij krijgt. Dit heet een Prime. Als je dit voor elkaar krijgt, dan heb je gegarandeerd een goede start.

4.      Beweeg je schijven één voor één

Veel spelers zijn geneigd om de schijven per twee te bewegen. Echter het is veel effectiever om ze één voor één te verzetten. Hiermee creëer je namelijk nieuwe opties die je niet kunt zien als je de schijven per twee beweegt. Probeer het maar eens.

5.      Klink als een professional

Praat alsof je al jaren ervaring hebt en je tegenspeler zal vast van zijn a propos raken. Je hoeft niet op te scheppen of te liegen, alleen een indruk wekken dat je veel ervaring hebt, kan al een goede stap in de juiste richting zijn.

6.      Behoud perspectief

Neem het spel en de regels nooit te serieus. Het is immers maar een spelletje en het moet voor iedereen leuk blijven. Als je het gevoel hebt dat het te serieus wordt, dan kun je het beste even een pauze inlassen. Niets in zo vervelend als een tegenspeler die witheet van woede het bord omgooit terwijl jij aan het winnen bent. En jij wilt ook die tegenspeler niet zijn.